Aanpak
Onze aanpak
Bij FitzMe draait het om het Fitzijn van zowel medewerkers als de organisatie waarvoor ze werken. We kiezen voor de positieve benadering van gezondheid. Wij geloven in het investeren in mensen wanneer ze juist veerkrachtig zijn, dus vanuit preventie. Maar wanneer er toch uitval dreigt kunnen we ook ingrijpen.
Het FitzMe model
- Zelfmanagement en duurzame gedragsverandering
- Stap voor stap naar nieuw gezond gedrag
- De juiste stappen op het juiste momenten verbinden
Bij het positief beïnvloeden van vitaliteit van de medewerker, staat zelfmanagement en duurzame gedragsverandering centraal. Daarvoor zijn de fases van gedragsverandering belangrijk die in de binnenste cirkel van het model staan. De omgeving en dus ook de organisatie draagt hier in grote mate aan bij, dat laten wij zien in de buitenste cirkel.
Integrale aanpak met programma’s
We verbinden de uitkomsten van uitgevoerde onderzoeken altijd met elkaar om tot het juiste advies te komen.
Het FitzMe portal is dan een logisch keuze als als start- en landingsbasis. Medewerkers worden door het portal in beweging gezet, om te werken aan een gezonde leefstijl, door bijvoorbeeld deel te nemen aan workshops, trainingen of challenges die bij hun persoonlijke doelstellingen passen. Het is belangrijk dat persoonlijke interventies bij medewerkers en het organisatiebeleid op elkaar worden afgestemd, en op het juiste moment ingezet. En dan bij voorkeur als onderdeel van integrale aanpak.
Dan is de cirkel rond.
De werknemer zet kleine blijvende stapjes
Gedragsverandering die duurzaam is, gaat in kleine stapjes. We stimuleren met onze dienstverlening altijd eerst de bewustwording bij medewerkers, zodat ze openstaan voor een gezonde gedragsverandering. Dat kan bijvoorbeeld door een HealthCheck maar eventueel ook met een prikkelend webinar. Daarna stelt uw medewerker zich een doel (al dan niet in overleg met een coach) en kan een keuze worden gemaakt waarmee van start te gaan. ‘Willen’ en ‘kunnen’ staan hierbij centraal, want pas als dat past bij de medewerker gaat het werken. Wij zullen altijd klein beginnen, want gedrag is ook gewoon doen. En wanneer je succesvol bent in het ‘blijven doen’, dan worden het (gezonde) gewoontes.
Onze aanpak werkt!